Uthyrning

Valet mellan uthyrning och rekrytering är en vanlig fundering många kunder har. Vi hjälper dig välja rätt lösning via våra kontor i Växjö, Eskilstuna eller Västerås.

Fördelar med uthyrning

Den stora fördelen med uthyrning för dig som kund är den flexibilitet som finns inbyggd i tjänsten. Du löser ett kortare eller längre behov av förstärkning i din verksamhet. Det kan handla om ett vikariat på en ordinarie medarbetare, förstärkning över semesterperioden eller att avlasta ordinarie personal under en period av högre arbetsbelastning. Andra fördelar med uthyrning är förstås att vi tar hand om rekryteringsarbetet i sin helhet och allt som följer av vårt ansvar som arbetsgivare. Vi håller tät kontakt med vår personal, men du som kund svarar givetvis för att arbetsleda vår medarbetare.

Att hyra personal ger dig som kund total kontroll över personalkostnaderna. Du betalar endast för den effektiva arbetstiden. När du hyr personal från oss står vi för löner, eventuella sjuklöner, skatter, arbetsgivaravgifter och försäkringar. Du sparar därför både tid och pengar och kan fokusera på din kärnverksamhet.

När ska man hyra personal?

Hyrrekrytering

Vid den här modellen kan du först hyra och sedan efter några månader välja att anställa medarbetaren om du önskar det. Då har du haft möjlighet att bedöma dennes arbetsinsats och säkerställa att samarbetet fungerar.

Arbetsanhopning, vikariat eller långvarig sjukdom

Våra kunder hyr ofta personal vid tillfälliga behov. Exempel kan vara vid toppar, vikariat, sjukskrivning, semesterperioder eller föräldraledighet. Det är vanligt att man behöver bemanna upp i verksamheten inför sommarledigheten när den ordinarie personalen ska ha semester.

Deltid och extra

Det är vanligt att företag vid något tillfälle får behov av personal på deltid eller några extra timmar som behövs fyllas ut. Vi har flexibla lösningar för just detta.

jessica knappar på datorn

Vill du veta mer om uthyrning?

Auktoriserat X2 540x283 2 Removebg Preview